Založ si blog

Otvorený list

Vážení priatelia,

tento dopis môžete prijať ako obyčajný pozdrav z hradu Lietava, ale môžete ho vnímať taktiež ako ponuku na spoluprácu, ktorá Vám pravdepodobne neprinesie žiadny priamy zisk, ale spojí meno Vašej firmy so záchranou národnej kultúrnej pamiatky : hradu Lietava, ktorá patrí k najnavštevovanejším zrúcaninám na Slovensku.

Už siedmym rokom pracuje naša organizácia na záchrane tejto pamiatky a zároveň sa venujeme vzdelávacej činnosti v odbore starostlivosti o torzálnu architektúru. Na našom hrade prebiehajú školenia, semináre a venujeme sa publikačnej činnosti. Tieto aktivity majú jediný cieľ – nájsť cestu ako citlivo pristupovať k ochrane o hradné zrúcaniny, ktoré sú neprehliadnuteľným symbolom slovenskej kultúrnej krajiny.

Teraz Vám ponúkame možnosť podieľať sa na tejto činnosti, ktorá je veľmi pozitívne vnímaná verejnosťou. Samozrejme neočakávame účasť Vašich zamestnancov na našich dobrovoľných pracovných stretnutiach – aj keď by nás i takáto aktivita veľmi potešila. Na záchrane pamiatky sa môžete podieľať nepriamo a to: odovzdaním 2% z daní, alebo akýmkoľvek sponzorstvom, alebo darom. Nemusí sa jednať len o finančné sponzorstvo, ale privítame akékoľvek materiálne dary, ktoré sú využiteľné pri prácach na zrúcanine a to začínajúc stavebným materiálom a končiac potravinami pre brigádnikov.

Pokiaľ sa rozhodnete pomôcť nám, urobíme všetko pre to, aby meno Vašej firmy bolo spojené so záchranou hradu Lietava. K tomu máme k dispozícií : poďakovanie umiestené formou Vášho loga firmy na našej webovej stránke – www.hradlietava.sk , v publikáciách a letákoch pre turistov, na pútačoch umiestnených na lešení, na tabuli pri vstupnej bráne, reklamu na terénnom automobile, ktorý zásobuje hrad, reklamu na seminároch a školeniach, a taktiež sa pokúsime o Vás hovoriť v mnohých rozhovoroch pre rôzne média.

Tešíme sa na Vašu odpoveď a prípadnú spoluprácu. V každom prípade nás poteší aj Vaša návšteva hradu Lietava.

Za projekt Lietava

Ľubomír Chobot

Aleš Hoferek

Život na hrade Lietava v roku 2012

18.12.2012

Úvod roka v mesiaci február sa niesol v duchu tradičného kultúrneho podujatia „Valentín aj pre nezamilovaných“. Táto akcia je obľúbená medzi verejnosťou, čoho dôkazom je vysoká návštevnosť. Tohoročná príprava tejto akcie bola o to náročnejšia pretože sme sa museli popasovať s bohatou nádielkou snehu. Na pomoc nám prišli trenčianski záchranári, ktorí [...]

Praktická aplikácia metakaolínu pri konzervácii Lietavského hradu

14.12.2012

PRACTICAL APPLICATION OF METAKAOLINN AT THE PRESERVATION OF LIETAVA CASTLEThe paper presents use of mixture of metakaolin and lime as alternative hydraulic binder added to the lime mortar intended for the preservatiaon of historic masonry. It further reviews selected results of previous findings about of historical mortars containing metakaolin in some European countries. The theoretical findings [...]

Združenie za záchranu Lietavského hradu získalo ocenenie

13.09.2012

Prestížnu cenu získalo za svoje aktivity Združenie na záchranu Lietavského hradu. Prevezmú si ju tento piatok 14. septembra 2012. LIETAVA. Výročnú cenu za rok 2011 v kategórii Akcia, podujatie za komplexné aktivity pri záchrane Lietavského hradu si 14. septembra prevezmú Ľubomír Chobot, riaditeľ združenia, a Aleš Hoferek, člen správnej rady združenia. Ocenenie im odovzdajú [...]

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 152039x
Priemerná čítanosť článkov: 13822x

Autor blogu

Kategórie