Otvorený list

23. marca 2010, chobi, Nezaradené

Vážení priatelia,

tento dopis môžete prijať ako obyčajný pozdrav z hradu Lietava, ale môžete ho vnímať taktiež ako ponuku na spoluprácu, ktorá Vám pravdepodobne neprinesie žiadny priamy zisk, ale spojí meno Vašej firmy so záchranou národnej kultúrnej pamiatky : hradu Lietava, ktorá patrí k najnavštevovanejším zrúcaninám na Slovensku.

Už siedmym rokom pracuje naša organizácia na záchrane tejto pamiatky a zároveň sa venujeme vzdelávacej činnosti v odbore starostlivosti o torzálnu architektúru. Na našom hrade prebiehajú školenia, semináre a venujeme sa publikačnej činnosti. Tieto aktivity majú jediný cieľ – nájsť cestu ako citlivo pristupovať k ochrane o hradné zrúcaniny, ktoré sú neprehliadnuteľným symbolom slovenskej kultúrnej krajiny.

Teraz Vám ponúkame možnosť podieľať sa na tejto činnosti, ktorá je veľmi pozitívne vnímaná verejnosťou. Samozrejme neočakávame účasť Vašich zamestnancov na našich dobrovoľných pracovných stretnutiach – aj keď by nás i takáto aktivita veľmi potešila. Na záchrane pamiatky sa môžete podieľať nepriamo a to: odovzdaním 2% z daní, alebo akýmkoľvek sponzorstvom, alebo darom. Nemusí sa jednať len o finančné sponzorstvo, ale privítame akékoľvek materiálne dary, ktoré sú využiteľné pri prácach na zrúcanine a to začínajúc stavebným materiálom a končiac potravinami pre brigádnikov.

Pokiaľ sa rozhodnete pomôcť nám, urobíme všetko pre to, aby meno Vašej firmy bolo spojené so záchranou hradu Lietava. K tomu máme k dispozícií : poďakovanie umiestené formou Vášho loga firmy na našej webovej stránke – www.hradlietava.sk , v publikáciách a letákoch pre turistov, na pútačoch umiestnených na lešení, na tabuli pri vstupnej bráne, reklamu na terénnom automobile, ktorý zásobuje hrad, reklamu na seminároch a školeniach, a taktiež sa pokúsime o Vás hovoriť v mnohých rozhovoroch pre rôzne média.

Tešíme sa na Vašu odpoveď a prípadnú spoluprácu. V každom prípade nás poteší aj Vaša návšteva hradu Lietava.

Za projekt Lietava

Ľubomír Chobot

Aleš Hoferek